Нов ракетен опит на Пхенян 24.08 | 12:40

Поредната севернокорейска ракета падна в Японско море

От iNews.bg

КНДР отново пусна два неидентифицирани снаряда в посока към Японското море, съобщава агенция Ronhap, позовавайки се на началник щабовете на Южна Корея.

Съобщава се, че снарядите са изстреляни рано сутринта от провинция Хамюнг-Намдо. "Нашите военни наблюдават ситуацията в случай на допълнителни изстрелвания”, се казва в изявлението, предаде БГНЕС, позовавайки се на РИА Новости.

Новите изстрелвания на КНДР са седми поред след 25 юли. Северна Корея изпробва "ново оръжие” на 16 август – два снаряда бяха изстреляни от провинция Гангвон-до към Японското море. Обхватът на снарядите беше 230 километра, а максималната височина – 30 километра. Преди това снаряди бяха изстреляни на 10 август. Според оценките обхватът на снарядите е бил около 400 километра, а максималната височина е 48 километра. По-рано КНДР изстреля снарядии в нощта на 6 август, те бяха счетени от Южна Корея и Япония за тест на нов тип балистични ракети с малък обсег на действие.

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун и президентът на САЩ Доналд Тръмп проведоха третата си среща на 30 юни в демилитаризираната зона между двете корейски държави, като се съгласиха да започнат работни контакти по въпросите на денуклеаризацията. Преговорите се забавиха поради съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея, както и изстрелванията на ракети на КНДР.

Водещи

Най-четени