За ЧНГ: Пет държави в Европа затягат още мерките 03.01 | 13:12

Въвеждат се вечерни часове, отлага се отварянето на ски курорти, затварят се магазини и т.н.

От iNews.bg

Първите бройки от ваксината на "АстраЗенека" вече са налични в британски болници. Въпреки това Великобритания, Франция и Гърция са сред държавите, в които мерките срещу заразата се затягат, предаде БНТ.

ГЪРЦИЯ

От 6:00 часа тази сутрин до 11 януари в Гърция е в сила пълно затваряне. Няма да работи почти нищо, освен магазините за хранителни стоки, аптеките и банките. Има и вечерен час - от 21:00 ч. до 5:00 ч. сутринта. Засега няма промяна при изискванията за влизане в страната.

ФРАНЦИЯ

След грубото нарушаване на мерките по празниците, включително нелегално парти с 2500 посетители, във Франция се въвежда по-строг вечерен час, който ще важи за 15 департамента. Хората трябва да се приберат по домовете си най-късно в 18:00 ч. и не трябва да ги напускат преди 6:00 ч., освен по здравословни причини или за да отидат на работа.

ИТАЛИЯ

Въпреки благоприятните условия за зимни спортове, Италия реши да отложи отварянето на ски курортите си и вместо на 7 януари, това ще се случи най-рано на 18-и.

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Великобритания, която е пионер при масовите ваксинации, вече разполага с дози и от втората одобрена на Острова ваксина - тази на "АстраЗенека". Властите в Лондон съобщават, че наличието на още един препарат чувствително ще им помогне при осъществяването на плана за по-бърза и широкоразпространена имунизация на населението.

ХЪРВАТИЯ

Ваксинации се правят и в Хърватия - 1500 дози от разработката на "Пфайзер" бяха доставени по спешност в Сисек, който пострада от земетресението.

Власите решиха да дадат възможност на бедстващите след труса да се ваксинират приоритетно, за да не се стигне до хуманитарна криза.

Водещи

Най-четени