В Сърбия: Арести за пране на европари по проекти, свързани с България 14.01 | 13:45

Засега от полицията не посочват коя е българската община – партньор партньор

От iNews.bg

Рано тази сутрин бяха задържани няколко служители от общинската администрация, включително и председателят в град Сурдулица, в Западните покрайнини. Градът се намира в близост до българската граница.

Информацията бе потвърдена официално от разследващите органи в Сърбия и прокуратурата, предаде БГНЕС.

Арестите бяха извършени от дирекцията за борба срещу корупцията в град Ниш. Оттам отказват да уточнят колко лица са задържани, но подчертаха, че става въпрос за повече лица, включително и председателят на общината.

Всички те са обвинени в злоупотреба при изпълнението на проекти по европейската програма на Института за публична администрация /ИПА/ за трансгранично сътрудничество през изминалите години. Българският партньор – община не се посочва в информацията. Сред арестуваните е и отговарящият за обществените поръчки в Сурдулица.

Сред арестуваните са Даниел С., Сладжан М. и Оливер В. Срещу тях е повдигнато обвинение за пране на пари при изпълнението на проектите. Според разследващите през 2014 г. те са приели офертата на фирма от Неготин, която е била с близо 29 000 евро по-висока от тази от Църна трева, която е била с напълно изрядна документация и е предложила най-ниска цена. 

Водещи

Най-четени