“Петрохан“ и „Троян-Кърнаре“ все още са затворени (СНИМКИ) 08.10 | 18:22

Падналите дървета по част от проходите са разчистени, работата продължава

От iNews.bg

Продължава разчистването на блокираните от паднали клони и дървета проходи Петрохан и Троян-Кърнаре. Въпреки работата от сутринта все още не всички участъци са освободени и засега движението на автомобили през тях остава забранено. То ще бъде отворено едва след края на дейностите по разчистването на целите шосета.

Пътната отсечка от село Гинци до билото на Петрохан е разчистена от падналите дървета от натрупания мокър сняг. Екипите работят мобилизирано за разчистване в максимално кратък срок на участъка от върха до село Бързия. До възстановяването на движението през прохода обходният маршрут е през Искърското дефиле, съобщиха от АПИ.

Продължава работата и на Троянския проход. От Троян до върха падналите дървета са премахнати от платното и настилката е почистена. Работи се по разчистването на пътя от билото до Кърнаре. Целта е Троян - Кърнаре да бъде отворен утре.

АПИ апелира шофьорите да не навлизат в затворените проходи до пълното им разчистване и възстановяване на безопасната проходимост. Мерките се предприемат за опазване живота и здравето на пътуващите и безопасност на движението.

1988248

1988247

1988251

1988249

Водещи

Най-четени