COVID-19 стигна и до Турция, болните в Сърбия станаха пет 11.03 | 10:05

Пътници от самолет, кацнал в Ниш, са върнати обратно в Италия

От iNews.bg

Първият случай на коронавирусна инфекция бе потвърден и в Турция, пише вестник "Дейли Сабах", предаде БГНЕС. Турският министър на здравеопазването заяви, че пациентът е мъж, който наскоро се е завърнал от пътуване до Европа.

В същото време чуждестранни граждани, които са кацнали вчера в Ниш със самолет от Бергамо, бяха върнати в Италия в съответствие с мерките, приети от сръбското правителство, а сръбските граждани бяха поставени под наблюдение.

Както предаде кореспондентът на МИА от Белград до днес има регистрирани пет потвърдени случая на коронавирус в Сърбия.

Публичното дружество "Летища на Сърбия” обяви, че от днес всички полети от летище Ниш до Италия и Швейцария са спрени, както и обратните полети, въз основа на решението на правителството на Република Сърбия за ограничаване на разпространението на коронавируса. "Еър Сърбия” обяви вчера, че повечето полети до Италия от Белград и летище Ниш са спрени.

Правителството на Сърбия реши днес да наложи временна забрана на чуждестранни граждани, идващи от райони с интензивно присъствие на коронавирус в Сърбия. Това се отнася за лица, пребивавали в Италия, някои провинции на Република Китай, Южна Корея, Иран и части от Швейцария, се казва в съобщение на сръбското правителство.

Първият случай на коронавирус в Сърбия бе регистриран на 6 март, като вирусът е открит при мъж от Бака Топола, който е бил заразен в Италия и е настанен за лечение в клиничния център във Войводина.

Повече от 100 хиляди души вече са заразени с новия коронавирус в света, мнозинството са се възстановили, а около 4 хиляди са починали. Коронавирусната епидемия за първи път бе регистрирана през декември в Ухан, Китай. В Европа най-сериозното разпространение на коронавирус е в Италия, критично се развива ситуацията и във Франция и Германия. 

Водещи

Най-четени