"Дянков си отиде, Бойко е наред" скандират протестиращите 18.02 | 19:40

Демонстрацията на Орлов мост се охранява от жандармерия и патрулни коли

От Кремена Бедерева

Сблъсък между полиция и протестиращи възникна пред Народното събрание.

Полицията изтласка хората към градинката на Художествената академия. Протестиращите скандират "Еничари” и замерят полицаите с дребни предмети. Няколко хиляди души са се събрали на демонстрация пред парламента.

Тя пяха химна на Република България, скандираха "Мафия”, "Дянков си отиде, Бойко е на ред”, "Българи юнаци”, "Всеки ден ще е така до победата”. Групата е от предимно млади хора.

Протестиращите в столицата блокираха напълно движението в района на Орлов мост във всички посоки.

Има блокирани автобуси и тролеи на "Градския транспорт”. Демонстрантите скандират "Оставка”, "Мафия”, "Убийци”, "Еничари”, както и обиди по адрес на премиера Бойко Борисов. Чуват се тъпани и барабани, освирквания, развяват се множество български знамена.

Някои от протестиращите са се качили на оградите на Орлов мост. Те издигат плакати с надпис "Съединението прави силата”, "Дъмбълдор не би си позволил това” и други. Има засилено полицейско присъствие.

Жандармерия и патрулни коли охраняват демонстрантите. По думите на един от протестиращите има нареждане на полицията при нужда да се използва физическа сила. Протестиращите хвърлят пиратки.

Водещи

Най-четени