"Килърите 3" вече са обвинеями 18.08 | 17:17

Очаква се съдът да реши дали да ги остави в ареста за постоянно

От Христина Рафаилова

11 души от така наречените "Килърите 3" са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за мокри поръчки и разпространение на дрога. Това съобщиха от Специализираната прокуратура. 

Осем от членовете на бандата бяха задържани в петък (16 август) по време на спецакция на Главна дирекция "Национална полиция" под наблюдението на Апелативната специализирана и Специализираната прокуратура.

Задържаните Васил Василев и Милчо Петров се смятат за лидери на групата. Останалите обвиняеми са Борислав Николов, Димитър Начков, Евгени Миленов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Мартин Николов и издирваните Калоян Томов, Георги Георгиев и Марио Арнаудов.

Доказателствата, събрани срещу бандата, показват, че тя действа от 2004 г. насам. Тя е функционирала на територията на Перник, Радомир и София. 

При задържането на шефа  на групата Васил Василев - баща на Васил Арарски - Райко Кръвта и известен като Бай Васо, са открити два бойни пистолета - единият с патрон в цевта, я другият с муфа за заглушител, боеприпаси, бронежилетка, газов пистолет, хладно оръжие. Василев е известен и с това, че в миналото срещу него е извършен неуспешен опит за убийство.

Разследващите са претърсили място, посочено от свидетели по делото, като там са намерени човешки останки.  В момента са се установява броят на намерените жертви и тяхната самоличност. 

 В Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Мерките за неотклонение ще бъдат разгледани от Специализирания наказателен съд в рамките на днешния ден.

Водещи

Най-четени