Защо да слагаме напоена със сол гъба в хладилника? 26.03 | 15:30

Не знам за вас, но аз определено съм свикнала често да сменям кухненската си гъба. Без да се замислям, директно я хвърлям в коша за боклук. Оказва се обаче, че можем лесно и бързо да дадем втори живот на гъбата.
Ето например, ако храната в хладилника ни започне да се разваля твърде бързо, да губи свежестта си, да омеква и да има странен вкус, можете да използвате старата си гъба. Сложете я в отделението за зеленчуци и плодове, тя ще абсорбира излишната влага и храната ще бъде свежа по-дълго време.
Ако пък искате да се отървете и от лошата миризма, имам още един трик за вас. Посипете гъбата със сол и я оставете на най-долния рафт на хладилника. По този начин, освен че ще абсорбира излишната влага, ще се пребори и с неприятните миризми.
Три заека с един удар – храната се запазва свежа за по-дълго, хладилникът не мирише неприятно и давате втори живот на гъбата за миене на съдове.
Водещи
-
Енергиен експерт: Възможно е да си развалим отношения със страните от "Балкански поток"
"Убеден съм, че това не е правилно решение и се надявам да не бъде взето", заяви Явор ...
28.09 | 18:00
-
Сребърен медал за България ня Световното по волейбол във Филипините
Хиляди у нас подкрепяха отбора ни по време на мача с Италия
28.09 | 15:25
-
СКАНДАЛ: Тръмп си фотошопна снимките с държавни лидери?
Тръмп и Мелания позират на всички снимки по един и същи начин
28.09 | 17:20
-
Ваня Григорова: Ако някой се бори със сивата икономика, да премахне тавана на осигуровките
Аз няма да подкрепя предложението за увеличение на цените за паркиране в синя и зелена зона,...
28.09 | 17:00
Най-четени
-
Масово гледане на финала по волейбол в цялата страна – вижте къде
Националният ни отбор ще играе днес от 13.30 ч. срещу тима на Италия за титлата на световното...
28.09 | 09:00
-
Румен Петков: ПП-ДБ живеят от Пеевски и заради Пеевски
Той за тях е като слънцето и въздуха
28.09 | 11:00
-
Основни хранителни стоки поскъпват на тържищата
Повечето зеленчуци и плодове поевтиняват на борсите у нас
28.09 | 10:20