25-ият контингент, завърнал се от Афганистан, бе посрещнат тържествено 13.02 | 14:36

"Горди сме с отличните оценки, които получихме за вас", изтъкна премиерът

От Филипа Тодева

В Стара Загора посрещнаха тържествено 25-ия контингент от въоръжените сили на България, завършил мисията си в рамките на операцията на Международните сили за поддържане на мира и сигурността в Афганистан. В България се завърнаха 431 военнослужещи.

В състава на контингента има и 16 жени, като 7 от тях са изпълнявали задачи в охранителната рота на летище Кандахар. С нагръдни знаци и предметни награди бяха отличени бойци, които се завръщат от мисията в Афганистан, продължила 6 месеца.

Премиерът благодари на бойците за професионализма и всеотдайността при изпълнение на задачите. "Горди сме с отличните оценки, които получихме за вас от международните ни партньори, защото вие ни утвърдихте като сериозен, предвидим и желан съюзник", изтъкна Пламен Орешарски, цитиран от БТА.

Министър Ангел Найденов допълни, че повече от 9000 българи 12 години доказват висок професионализъм, боен дух и военни умения на Българската армия. На церемонията кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи обратно от помощник националния командир на контингента Тихомир Димчев знамето на Стара Загора.

Водещи

Най-четени