3D делфини красят Варна (СНИМКИ) 22.08 | 21:50

Така морската столица е една крачка напред пред София за столица на културата

От Лазар Тодоров

Във Варна се реализира една отдавнашна мечта на гражданите, с която  те ще бъдат една крачка по-близо до спечелването на кандидатурата на морския град за Европейска столица на културата.

Жители на моркста столица реализираха визуален 3D проект, който ще е достъпен до всеки един гражданин. Те нарисуваха, не какво и да, а едно от най-прекрасните морски същества - делфин. Той се намира на входа на морската градина под слънчевия часовник. В проекта участваха много архитекти, скулптури, художници и доброволци.1368887

"Не очаквайте да видите изскочилия от дупката делфин от всякъде, можете да го видите само от една точка. Тази точка е различна за  хора с различна височина.", предупреждават  те, пред Petel.bg. 

До няколко дни предстои поставянето на указателни знаци, за това как да се снимаме, и как да гледаме делфина за по-голяма наслада. 

1368888

3D уличното изкуство е двуизмерно рисуване на улици, алей и други места позволяващи нанасянето на боя, което само по себе си дава три измерна оптична илюзия от определена перспектива. То е въздействащо е със своя реалистичен ефект, но видяно само от правилия ъгъл.

Водещи

Най-четени