Aerosmith издават албум през юли 31.03 | 12:26

Групата започва световно турне месец преди излизането на албума

От Елена Кирилова

Aerosmith разкриха, че се надяват през юли тази година най-сетне да издадат все още неозаглавения си албум, съобщава NME.

Фронтменът Стивън Тайлър обясни, че би искал албумът да се появи на пазара месец след началото на световното турне на групата Global Warming. То трябва да започне на 16 юни в Минеаполис.

"Да направим албум за четири месеца е нещо нечувано в историята на Aerosmith”, коментира вокалистът на 28 март.

Той поясни, че наследникът на албума "Honkin’ On Bobo’” първо трябва да бъде миксиран и довършен. Предстои създаването на две нови парчета.

С продуцирането на проекта се е заел Джак Дъглас, който стои и зад албума на Aerosmith от 1975 "Toys In The Attic”. Според барабаниста Джоуи Креймър Джак е "част от ДНК-то на Aerosmith” и бързо успява да се сработи с групата.

Наскоро Стивън Тайлър разкри, че групата ще участва със своя песен в саундтрака на филма "G.I. Joe: Ответен удар”. Въпреки новините за неспирната работа на групата, взаимоотношенията между членовете ѝ все още са прекалено обтегнати.

Преди време музикантите заявиха, че вокалистът ги е "изтезавал” и никак не е лесно да се работи с него, тъй като има твърде тежък характер. От своя страна, Тайлър заяви, че момчетата дължат успеха на групата на него и неговия перфекционизъм.

Водещи