Peugeot-Citroen се завръща в Щатите 26.01 | 14:11

Това ще стане на три етапа, в последния вече ще се продават и коли

От iNews.bg

Групата на Peugeot-Citroen се завръща отново на пазара в САЩ. PSA Group избра да установи новото си северноамериканско седалище в Атланта, окръг Фултън. То ще започне да функционира в началото на февруари 2018 г. Вече е подбран екип, който да изгради стратегията и да направлява изпълнението ѝ. Решението за разположение в Атланта идва след едногодишно търсене в цялата страна на място с оптимален баланс между бизнес среда, стандарт на живот и работна ръка.

"Вълнуваме се, че PSA Group - вторият по големина автомобилен производител в Европа и един от най-добрите доставчици на мобилност в света, избра Атланта за новия си северноамерикански дом", каза губернатор Дийл след посещението си във Франция в края на 2017 г. "PSA Group се присъединява към разрастващото се семейство на автомобилните производители и доставчици в Джорджия. Това съобщение е голям успех за нашия щат и още едно свидетелство за силата на нашата бизнес среда и инфраструктура", допълни той.

"Ние разгледахме всеки аспект на общността в Атланта и установихме, че това е най-подходящото място за нас" - каза Лари Доминик, президент на PSA Group Северна Америка. "Докато цялостната бизнес среда, стандартът на живот и университетската система изиграха важна роля за решението ни, нашите уникални нужди по отношение на технологии, иновации в мобилността и култура на автомобилизма в крайна сметка определиха Атланта като перфектния избор", отбеляза той.

През април 2016 г. PSA Group обяви връщането си на пазара в САЩ на три етапа, описани в стратегическия план Push to Pass: първоначално услуги, свързани с мобилност, след това услуги, свързани с мобилност, включващи автомобили на PSA Group, и накрая продажби. Първата стъпка вече е направена с агрегиращата платформа Free2Move, стартирала през октомври 2017 г. в Сиатъл, преди да се разпространи и в други градове през идните месеци. Това приложение позволява на потребителите да избират между широка гама транспортни услуги за споделяне на автомобили, скутери и велосипеди.

"Ние сме в епицентъра на автомобилната индустрия на Северна Америка и се вълнуваме да посрещнем PSA Group в Джорджия", каза Пат Уилсън, комисар в Отдела за икономическо развитие на Джорджия. "Когато посетихме PSA в Париж с губернатор Дийл преди няколко седмици, бързо научихме, че PSA Group би била фантастично допълнение към автомобилната ни общност", допълни той.

Водещи

Най-четени