Renault направи бестселъра си Clio още по-готин (ГАЛЕРИЯ) 13.06 | 15:12

След фейслифта градският модел на французите вече притежава куп екстри от по-луксозния клас

От iNews.bg

Четвъртото поколение CLIO бе първият модел на Renault, който през 2012 г. въведе новата дизайнерска идентичност на марката. Благодарение на full-LED светлинния подпис, включително C-образните дневни светлини при определени версии, новото CLIO продължава да освежава дизайнерската идентичност на Renault. В обновената версия, която ще може да се поръчва от лятото, радиаторната решетка, в която е разположен диамантът на Renault, вече е с променен дизайн, което се отнася и за долната й част, която вече е по-широка, добавяйки още по-модерно усещане в предната част на колата. Отзад пък е променен дизайнът на бронята, за да се придаде допълнително усещане за здравина. Паралелно с това от Renaul добавят и 3 нови екстериорни цвята (Тъмно червен, Сив "Титан" и Бял металик), а също и нови джанти и тасове, плюс по-широка програма за персонализация.

Сериозна промяна и нововъведения има и вътре в купето. Новото CLIO се възползва от внедряването на материали, които преди бяха запазени само за по-луксозните модели на Renault. Всички тапицерии са нови, специално внимание е било отделено на визуалното качество и усещането при допир на зърнестия ефект на пластмасите. Хромираните облицовъчни елементи са изпълнени в по-приглушен, матов оттенък, а цветовете са по-изискани. Накратко, новото Clio оформя пакет от по-горен клас, който създава желан баланс между съблазнително екстериорно оформление и висококачествено изпълнение на интериора.

От Renault не са пропуснали да обновят бестселъра си и под предния капак. Мощният, ефикасен 1.5 dCi дизелов двигател със 110 к.с., свързан към 6-степенна механична предавателна кутия, е ново предложениe в каталога на CLIO. Също така автомобилът вече се предлага и с 6-степенна автоматична трансмисия, която върви с бензиновия двигател TCe със 120 к.с. В резултат на това новото CLIO предлага една от най-богатите моторни гами на пазара.

За да предложи на клиентите широка гама от опции, новото CLIO идва оборудвано с две различни мултимедийни системи, а именно Media Nav Evolution и Renault R-Link Evolution. След фейслигта автомобилът е първият модел в сегмент В на Renault, който се предлага с висококачествена аудио система Bose за запомнящо се аудио изживяване, докато големият избор от системи за подпомагане на управлението правят колата още по-гъвкава и сигурна.

В допълнение към своя заден сензор за паркиране и в зависимост от версията, новото CLIO предлага преден парктроник и камера за движение на заден ход. По-добре оборудваните версии пък могат да бъдат оборудвани и със системата Easy Park Assist, която позволява на водача изцяло да повери на автомобила си паркинг маневрирането.

Водещи

Най-четени