Volvo изкара и луксозното комби V90 (ВИДЕО) 23.02 | 10:48

Автомобилът комбинира най-модерните технологии и защитни функции с функционалността на този тип купе

От iNews.bg

След като преди няколко месеца шведската компания Volvo обяви, че хвърля ръкавицата на пазара на луксозните лимузини с чисто новото и високотехнологично S90, сега извади на бял свят и комби версията на модела. Очакваното с нетърпение Volvo V90 беше представено в края на миналата седмица в шведската столица Стокхолм. Стилното и функционално V90 е най-новото попълнение в топ серията 90 на производителя на премиум автомобили заедно със спечелилия куп награди XC90 и наскоро излезлия в продажби премиум седан S90.

Стъпвайки върху неоспоримото наследство на Volvo Cars в сегмента на комби автомобилите, положило началото си преди 60 години с Volvo Duett, новото V90 отвежда премиум комби автомобилите напред по отношение на естетиката, материалите и финалните щрихи, като същевременно запазва практичността на един истински комби автомобил.

"Ние сме много добре позиционирани в сегмента на комби автомобилите. В съзнанието на много хора ние сме познати като категоричната марка за комби автомобили. Въпреки че днес Volvo означава много повече от комби, ние сме горди да увеличим това богато наследство с V90”, казва президентът и главен изпълнителен директор на Volvo Cars Хакан Самюелсън.

1654323

Новото V90 е третият автомобил, представен в топ серията 90 на Volvo, като всички те са изградени върху специално проектираната и напълно модулна платформа Scalable Product Architecture (SPA), разкрила редица нови възможности относно начините, по които автомобилите на шведската марка могат да бъдат проектирани, изграждани и оборудвани.

"Основното в модерния премиум комби автомобил е интригуващата комбинация от луксозно изживяване и присъщата функционалност на силуета комби. Изисканата обстановка в интериорите на нашите нови коли се комбинира с голямо пространство за багаж и осигурява точния тип функционалност - било то чрез услуги за свързаност или решения за товарене и съхранение", обяснява старшият вицепрезидент по дизайна във Volvo Cars Томас Ингенлат.

Новото V90 предоставя свръхмодерна полуавтономна технология на шофиране Pilot Assist, най-модерния пакет за безопасност като стандартно оборудване на пазара, която засичане на големи животни и смекчаване на внезапното напускане на пътното платно заедно с водеща в класа свързаност, включително смартфон интеграция с Apple CarPlay.

1654320

Volvo Cars са работили неуморно и по динамиката на шофиране при новия модел, за да създадат напълно ново и изтънчено изживяване при шофиране, характеризиращо се с усещане за контрол и предвидимост.

"Ние имаме много силно предложение с V90. Нашата технология PowerPulse е предназначена да осигури чувствително подобрение в показателите на дизеловите ни двигатели, а бензиновият plug-in хибрид T8 Twin Engine предоставя около 410 к.с. и чист електрически пробег от около 50 км", казва д-р Петер Мертенс, Старши вицепрезидент по научноизследователската и развойна дейност на Volvo Car Group.

Водещи

Най-четени