АПИ и МВР с акция по пътищата заради настъпването на зимата 15.01 | 08:55

Над 200 машини от снощи обработват превантивно шосетата

От iNews.bg

Очаква се сериозно влошаване на времето и заради това Агенция "Пътна инфраструктура" и МВР започват засилени проверки по пътищата днес, предаде Нова ТВ. Още снощи над 200 машини обработваха заледени или заснежени участъци. От Пътната агенция напомниха, че затворен за движение е проходът "Петрохан", а тежкотоварните автомобили трябва да се движат внимателно. Няма други затворени участъци в страната, но шофьорите да тръгват добре подготвени за зимни условия, призоваха от МВР.

В София са извършени обработки срещу заледяване на стръмни и опасни участъци, мостове и част от трасетата на градския транспорт и общинските пътища. Обработки са направени в районите Панчарево, Витоша, Красна поляна, Овча купел и Банкя, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Валежите от сняг са предимно в планинските райони и населените места Бистрица, Железница, Плана, където освен разпръскване на смеси срещу заледяване е извършено и избутване на снежна маса.

В природен парк "Витоша" са опесъчени пътищата Драгалевци – Алеко и Бояна – Златните мостове. Продължава наблюдението на речните корита и язовирите на територията на Столична община. Към момента градският транспорт се движи нормално.

Водещи

Най-четени