Всяко ново Volvo ще работи с Android 15.05 | 17:26

До 2 години всички модели на шведите ще се предлагат с модерни инфотеймънт системи и решения за свързаност

От iNews.bg

Производителят на премиум автомобили Volvo Cars обяви старта на партньорството си с технологичния гигант Google за интеграция на операционната система Android в следващото поколение Volvo автомобили. Най-новите инфотеймънт системи и решения за дигитална свързаност, базирани на Android, ще предлагат достъп до широка гама от приложения и услуги. Те ще бъдат интегрирани в новите Volvo модели до две години.

Партньорството обещава нов революционен подход, който ще подобри дигиталния живот на потребителите, когато са в колите си или около тях.

"Партньорството с Google е важна стратегическа стъпка за нас. Google платформата ще подобри практическия опит на клиентите с повече възможности за персонализация, а Android ще им даде възможност за бърза адаптация", заяви Хенри Грийн, директор Проучване и развитие във Volvo Car Group.

Партньорството между Volvo Cars и Google отразява все по-голямото сближаване между автомобилната и технологичната индустрията. В шведската компания са убедени, че подобни находчиви партньорства са бъдещето на автомобилната индустрия.

"Вълнуваме се, че Volvo ще обогатят следващото си поколение автомобили с Android. Това партньорство ще осигури още по-безпроблемно преживяване за водачите зад волана на автомобила чрез многофункционална инфотеймънт платформа и богата палитра от Android приложения и Google услуги", заяви Патрик Брейди, директор на инженерния екип, отговарящ за Android в Google.

"С интеграцията на Android ще усъвършенстваме автомобилите със стотици популярни приложения, но в същото време ще запазим емблематичния интерфейс на Volvo”, добави Грийн.

Volvo работи съвместно с Google и по друга инициатива за обновяване на настоящите модели чрез добавяне на приложението за намиране на локации Google Local Search. Това ще стане с актуализация на навигационната система Sensus Navigation в настоящите Volvo модели.

Още подробности около проекта ще бъдат оповестени по време на ежегодното техно изложение на Google на 17 май тази година. 

Водещи

Най-четени