Голямото пътуване започва отново 28.04 | 08:49

Заради трите почивни дни и очаквания засилен трафик полицията масово излиза на пътя

От iNews.bg

Засилен трафик се очаква по основните пътни артерии в цялата страна в навечерието на серията от три почивни дни. Поредното голяммо пътуване се очаква да задръсти определени участъци от републиканската пътна мрежа. Най-големи тапи се очакват по магистрала "Хемус" около тунелите "Витиня" и "Ечемишка", където работи само по една тръба, в която движението се осъществява двупосочно. Друг критичен участък се предполага, че ще бъде изходът на Благоевград в посока Гърция, където пътят се стеснява, както и евентуално разклона на Е-79 при Симитли за Банско. Не е изключено опашки да има и на "Кулата", където на гръцкия пункт от вчера се извършва ремонт и работи едно гише по-малко. Друг проблем за решилите да прекарат почивните дни в Гърция може да се окаже транспортната стачка, която ще се проведе там на 1 май.

За облекчаване на движението от 16 до 20 часа днес се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища в страната. След 12 часа на обяд на изхода на София при Владая ще бъдат осигурени две ленти за напускащите столицата.

В същото време пътните полицаи ще бъдат изкарани отново по шосетата и най-вече в по-критичните точки. Те ще контролират за превишена скорост, забранени изпреварвания и т.н. В участъците, където се очаква да се образуват задръствания, униформените може да поемат регулировката на движението.

Водещи

Най-четени