Затварят 22 км от „Тракия“ за ремонт 08.05 | 13:26

Отсечката трябва да е готова до старта на активния летен сезон

От iNews.bg

От 8-10 май поетапно започва ремонтът на 22 км от автомагистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора, в участъка между 134-ти и 156-ти километър. Отсечката е в експлоатация от 1995 г. и досега не е ремонтирана. Първоначално ще се работи в платното в посока Бургас, като движението на леките автомобили ще бъде прехвърлено двупосочно в платното за София. Тежкотоварните превозни средства ще се пренасочват по обходен маршрут: от пътен възел "Пловдив Изток" при 133-ти км на магистрала "Тракия" по път I-8 и II-66 до пътен възел "Плодовитово" при 165-ти км и обратно.

След като завърши ремонтът в платното за Бургас ще започне обновяването на платното за София. На пътноподдържащото дружество е разпоредено на обекта да се работи с пълна мобилизация. Целта е ремонтните дейности и в двете посоки да завършат до 30 юни, преди началото на активния туристически сезон.

Строителните работи в участъка между 134-ти и 156-ти километър предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци и ограничителни системи и др.

Водещи