КАТ: Над 100 000 коли пътуват към София 09.04 | 17:50

Всички входове на столицата вече са натоварени, навсякъде има и полицаи

От iNews.bg

Движението на моторни превозни средства към столицата е интензивно. Очакват се над 100 000 автомобила да влязат в столицата до довечера. Това съобщи началникът на отдел "Пътна полиция" – СДВР Тенчо Тенев, предаде БГНЕС.

"Създадена е организация на движението за прибиращите се към София. Центърът за градска мобилност регулира кръстовищата. На място приоритетно пускаме движението по линията Пловдив-София. На всички входове на София е натоварено към момента, но по-натоварено е в Панчарево, в посока "Младост”. На Владая са пуснати две ленти в посока София. Двупосочно е движението и при свлачището по магистрала Люлин. Там също има полицейски екипи, които подпомагат движението", подчерта Тенев.

Той добави, че на-вероятно и утре сутринта хората ще се прибират. "Уверяваме всички, че пак ще имаме полицейски екипи на всички входове на София и утре. Доста хора карат в плътни колони и може би най-вероятната причина за всички произшествия, които видяхме днес, е неспазена дистанция и несъобразена скорост. Верижните катастрофи се случват точно поради неспазване на дистанция", добави още Тенчо Тенев.

Натоварено е движението и през граничните пунктове. По пътищата в страната има някои ограничения, заради многото прибиращи се в последния почивен ден автомобили. До 20:00 ч. днес се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика.

"За момента в София са станали 25 леки ПТП, което е малко, нямаме тежки инциденти. Снощи шофьор на лек автомобил, движейки се в посока бул. "Черни връх”, вижда таралеж на пътното платно, спира, за да махне таралежа, но друг автомобил го е ударил. Мъжът е в "Пирогов” с контузия на дясното рамо", съобщи още Тенев.

Вчера от Пътна полиция са хванали шестима водачи на моторни превозни средства, които са шофирали след употреба на алкохол – трима от тях са били с над 1,2 промила алкохол в кръвта.

Водещи

Най-четени