Край на тътренето по „Тракия“ след излизане от София 01.07 | 11:42

С отварянето на обновените 5 виадукта завършват планираните ремонти по магистралата преди летния сезон

От iNews.bg

От днес се слага край на тътренето по отсечката на магистрала "Тракия" малко след изхода от София заради ремонтните дейности по 5 последователни виадукта. С възстановяването на трафика в платното за София завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновените мостови съоръжения.

Ремонтът в платното за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата започна на 13 март и строителите от "Автомагистрали" ЕАД работиха изключително мобилизирано, за да завършат работата си в определения срок. По време на извънредното положение предвидените дейности продължиха при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в борбата срещу разпространението на COVID-19. Горното строене на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, хидроизолация, нови фуги и тротоарни блокове, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели. Ремонтът на долното строене /колоните/ на съоръженията продължава без това да затруднява по никакъв начин пътуването по автомагистралата.

В обновяването на съоръженията са използвани близо 4 800 куб. м бетон, 600 тона армировъчна стомана, 25 000 кв. м хидроизолация, над 26 000 тона асфалт и над 18,4 км пътни и мостови ограничителни системи от най-висок клас.

Със завършването на ремонта на платното за София на виадуктите - при 13-ти км /с дължина 254 м/, при 15-ти км /322 м/, при 17-ти км /322 м/, при 18-ти км /242 м/, и при 20-ти км /404 м/, приключва обновяването на съоръженията, които не бяха ремонтирани от построяването им. Заедно с виадуктите са обновени и 11 км от платното за София между съоръженията. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи.

Водещи