Над 2000 Ford-a ще чупят рекорд на Гинес в София 04.06 | 09:01

Фенове на марката от цялата страна се събират на Северната тангента в столицата, за да подобрят постижение на САЩ

От Кристиан Костурков

Днес ще бъде голям ден за феновете на Ford в България, както и за всички любители на рекордите. В София ще бъде направен опит за подобряване на рекорд, записан преди 2 години в САЩ. Тогава 829 ентусиасти с колите си поставят настоящия рекорд за най-дълга колона от автомобили Ford. Е, днес той ще бъде счупен от българи. Един вид не стига, че ще ги бием, ами и на чужд терен – срам за американците, гордост за българите. А те имат абсолютния шанс да постигнат заложената цел.

Когато преди около месец официалният представител на Ford у нас "Мото-Пфое” се зае с инициативата, поставената цел беше да се съберат 1000 коли, които да подобрят настоящото постижение, изминавайки 3.2 км в непрекъсната колона. За няма и 2 седмици за участие в мероприятието се записаха над 1200, а до вчера вечерта регистрираните бяха вече 2178. Дори и не всички да дойдат, постижението ще бъде в пъти по-голямо от предишното в САЩ. Така че и за децата е ясно, че хората, дошли днес със своите автомобили Ford на Северната тангента в София, довечера вече ще бъдат част от рекордите на Гинес.

Събитието започва в 9:00 ч. в началото на Северната тангента откъм "Ботевградско шосе”. До 11:00 ч. ще тече регистрацията на участниците. След като се запише, всеки ще има възможност да се разходи из струпалото се множество автомобили, някои от които ще бъдат доста впечатляващи. За да няма и минута скука, през цялото време до началото на опита за рекорд, всеки ще може да участва в различни игри и да си тръгне с награда.

Колоната, която ще поставя рекорда, ще тръгне около 11:30 ч. След пресичането на финала и от последния Ford, официалните съдии от "Гинес” ще обявят резултатите, което се очаква да се случи след 12:30 ч.

Водещи

Най-четени