Новият Opel Insignia ще посреща пътниците си с топло купе 25.01 | 17:11

Второто поколение на флагмана от Рюселсхайм идва с куп иновации за борба със зимата

От iNews.bg

Тази зима в България се оказа доста мразовите. На шофьорите определено им писна да се борят със снега и леда по пътищата и най-вече по колите си. Със сигурност и от студа в купето, когато се качат в колата си за първи път през деня. Това обаче няма да бъде проблем нито за водачите, нито за пътниците, които ще пътуват в новия Opel Insignia.

Чисто новото второ поколение на флагман на компанията от Рюселсхайм предлага цял арсенал от мерки за борба със студа, сред които система за стационарно отопление с дистанционно управление, отопляеми седалки отзад и отпред, както и отопление на челното стъкло. Вместо да ви се налага да го почиствате, остъргвайки снега и леда от него, челното стъкло се размразява тихо и удобно само с натискане на един бутон чрез вградените в него фини отоплителни реотани. Отоплението на челното стъкло предотвратява и запотяването му от вътрешната страна в условия на повишена атмосферна влажност, с което допринася допълнително за подобряване на видимостта и безопасността. Отоплението на стъклото се изключва автоматично и може да бъде задействано при необходимост с повторно натискане на бутона.

1846311В допълнение към отоплението на челното стъкло, новата Insignia Grand Sport предлага на водача и пътниците и много други средства за осигуряване и запазване на топлината. Водачите могат да се насладят на лукса на отопления волан, докато системата за подгряване на седалките се предлага не само за водача и неговия спътник отпред, но и за пътуващите на външните места на втория ред седалки. Отпред отоплението е регулируемо, а при опцията за автоматично отопление то дори може да се регулира чрез менюто за индивидуални настройки на екрана на инфоразвлекателната система.

"Никога не е било толкова лесно да почувствате топлината и удобството в един автомобил така, както в новия Opel Insignia” сподели вицепрезидентът продажби и следпродажбено обслужване на Opel Петер Кристиан Кюсперт, "a подобрената видимост благодарение на отоплението на челното стъкло има принос за безопасността на всички участници в движението”.

1846312Отоплението на седалките и волана работи не само при работещ двигател, а и в режим на start/stop. Включването на отоплението на задния прозорец автоматично активира и подгряването на външните странични огледала за допълнително подобряване на видимостта назад от мястото на водача.

За постигане на максимално удобство и топлина, ергономичната седалка на водача със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR (Инициатива за подобряване здравето на гърба) и електрорегулиране с 18 вида настройки предлага и допълнителни функции за масаж и активна вентилация.

Новата Insignia е в състояние да затопли пътническото пространство дори преди да се качите в автомобила, благодарение на допълнително предлаганото стационарно отопление с дистанционно управление. Фабрично вградената система може да се включва чрез дистанционен таймер или автоматично според показанията на сензорите за отчитане на температурата.

Най-четени