От BMW работят над М8 още преди 8-цата да е видяла бял свят 27.05 | 16:09

Тестовете на прототипа ще са част от програмата на 24-часовото съсетзание на Нюрнбургринг

От iNews.bg

Успоредно с разработката на серийния модел на Серия 8 инженерите на BMW M вече усилено работят по нов М модел. Напълно маскиран ранен прототип на бъдещото BMW M8 ще бъде представен като автомобил в движение в рамките на допълнителната програмата на състезанието 24 часа на Нюрбургринг. Класическите М елементи като увеличените въздухозаборници, модифицираната спирачна система или спортната изпускателна система с четири ауспухови тръби подсказват не само за значително увеличената мощност и динамичния потенциал на автомобила, но и обещават изключително емоционално изживяване при шофиране.

"Концепцията и разработката на BMW Серия 8 и на М модела вървят ръка за ръка", разяснява Франк ван Меел, Президент на BMW M дивизия. "В съответствие с това бъдещото BMW M8 ще носи гените на Серия 8 и ще обогати неговата ДНК с пригодност за състезателната писта и значително по-висока динамика, прецизност и пъргавина. Всичко това води до типичния за BMW M стил, което отговаря и на най-високите изисквания на нашите клиенти".

Също така тече разработката и на състезателен вариант - BMW M8 GTE за завръщането на BMW Motorsport на Льо Ман. "Развойната ни програма с BMW M8 GTE за завръщането ни на Льо Ман вече работи с пълна скорост”, казва Директорът на BMW Motorsport Йенс Маркарт. "Разработката на нов състезателен автомобил винаги е вълнуваща. В случая с BMW M8 GTE очакванията ни са особено високи. Въпреки че все още не можем да ви покажем снимки, мога да ви уверя, ще BMW M8 GTE ще изглежда впечатляващо. Планираме първоначалното представяне още за първата половина на годината като дебютното състезание е предвидено за януари 2018 г. при 24-часовата надпревара в Дайтона."

Водещи

Най-четени