Още един ремонт започва на „Хемус” 21.06 | 11:08

До дни отварят за движение обновени 10 км на магистрала „Тракия”

От Кристиан Костурков

Ремонт на още един участък започва на автомагистрала "Хемус”. Утре стартира рехабилитацията на двата виадукта между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура”. Съоръженията не са ремонтирани от построяването им преди повече от 30 години. Предвижда се подновяване на асфалтовата настилка, хидроизолацията, хоризонтална маркировка и т. н. Ще се работи в платното в посока София. По време на ремонтните дейности движението ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. В момента на тази магистрала текат ремонти на виадуктите "Елешница" и "Бебреш".

За повишаване на безопасността на движение при засиления трафик в края на работната седмица и на почивните дни и по-голяма пропускливост на инфраструктурата, всеки петък и неделя ще има реверсивно движение в районите с ремонтни дейности. В петък ще има по две ленти за движение на автомобилите в посока Варна и една към София, а в неделя - две ленти към София и една към Варна.

От следващата седмица шофьорите пътуващи по автомагистрала "Тракия" вече ще преминават по ремонтираното платно в посока Пловдив между 124-ти и 134-ти км. В момента движението се осъществява по неремонтираното платно в посока София. Усилено се работи по всички участъци от АМ "Тракия". Целта е превантивният ремонт на директното трасе да приключи до 1 юли. Досега в посока Пловдив са завършили строителните дейности между 5-ти и 10-ти км, от 80-ти до 90-ти км и от 119-ти до 124-ти км, а в посока София - от 63-ти до 67-ми км и от 67-ми до 71-ви км.

Ремонтират се платната в посока София между 5-ти и 10-ти км, от 74-ти до 80-ти км, от 80-ти до 90-ти км и от 119-ти до 124-ти км. В посока Пловдив – от 63-ти до 74-ти км, 119-ти и 124-ти км и от 124-ти до 134-ти км. Очаква се в средата на юли да завършат ремонтите на съоръженията при 9-ти км, 63-ти км и моста над р. Тополница при 77-ми км на АМ "Тракия".

Строително-монтажните работи на виадуктите при 61-ви и 67-ми км ще продължат и през летните месеци. След 1 юли за повишаване на безопасността на движение при засиления трафик през туристическия сезон в районите на съоръженията всеки петък ще има по две ленти за движение в посока София – Пловдив и една в посока Пловдив – София, а в неделя ще става обратното.

Водещи

Най-четени