Пускат предсрочно нова отсечка от „Струма” 16.07 | 09:37

Спасяват три села от трафика към Гърция

От Кристиан Костурков

Днес в експлоатация предсрочно ще бъде пуснат нов 3-километров участък от магистрала "Струма”. Отворено за движение обаче ще бъде само едното платно, където автомобилите ще се движат двупосочно чрез специална организация на движението. Новият участък е между километрите 435+340 и 438+500 на магистралата към Гърция. Двупосочното движение ще продължи до 1 август, когато ще бъде отворено и отсрещното платно.

Чрез отварянето на новия участък, който е част от Лот 4 ма магистрала "Струма”, ще бъде облекчен трафикът през три от селата в района. Така колите вече няма да се движат през Кулата, Чучулигово и Марино поле. Целта на предсрочното откриване на отсечката е в активния туристически сезон, когато много хора пътуват към морските курорти на Гърция, движението да е много по-безопасно и да не се създават неудобства на жителите на трите населени места, обясняват от Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ).

Официалното откриване на новата отсечка ще бъде в 16 ч. днес. На церемонията ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров.

Водещи

Най-четени