Мъж застреля 5-има в Калифорния, после се самоуби 13.09 | 11:32

Сред жертвите е и съпругата на стрелеца

От Ани Романова

Мъж откри стрелба в Бейкърсфийлд, Калифорния убивайки 5 човека,  включително жена си, преди да се самоубие, съобщиха от местната полиция, съобщава БГНЕС.

Все още не е ясно какво е причинило избухването на стрелеца, съобщиха от Ен Би Си, но е вероятно да има връзка между стрелеца и жертвите му.

Стрелецът се е самоубил, след като един от полицаите се е доближил до него, съобщават от полицията.  

6-има са мъртви, а полицията разполага с 5 местопрестъпления и доста свидетели.

Властите са получили първия сигнал около 17:20 местно време, твърди лейтенант Марк Кинг от шерифския офис в Кърн Кътнри. Трима човека включително стрелецът и жена му се смята, че са застреляни пред търговски камион.

 В 17:34 ч. местно време властите са получили сигнал за мъж, който стреля на няколко километра от мястото на първия сигнал, съобщи Кинг.

Петнайсет минути по-късно колата на жена, в която е било и нейното дете, е била открадната, докато те са били в нея, но майката е успяла да убеди стрелеца да ги пусне и да вземе колата, каза още лейтенантът, като добави, че жената и детето са се отървали без наранявания.

"Заподозреният се е самоубил", казаха от полицията по време на пресконференцията и добавиха, "съпругата му също е мъртва".

Според силите на реда разследването може да отнеме дни, тъй като има поне 30 свидетели, които трябва да бъдат разпитани, освен това трябва да се прегледа и камерата на полицая, който е бил най-близо до стрелеца.

"Много е необичайно да имаме 6 убити в един инцидент", заявиха от полицията, като след това добавиха "изглежда това започва да се приема за нормално".

Водещи

Най-четени