Американско издание класира ЦСКА на второ място по изцепки 18.11 | 15:02

Американското колумнистко издание Bleacher Report направи своеобразна класация на 50-те най-неадекватни и проблемни клубове в света

От Мариян Найденов

Американското колумнистко издание Bleacher Report направи своеобразна класация на 50-те най-неадекватни и проблемни клубове в света. Интересното е, че американците намесват ЦСКА на второ място в тази класация най-вече заради изцепките през пролетта на 2010 година.

Колумнистът Майкъл Къмингс се позовава на материали в електронното издание Spoliler преди година и затова събитията, които са се случили са малко стари. Първото място в класацията е за английския Портсмут.

Ето и причините за мястото на ЦСКА според автора:

Къмингс твърди, че пролетта на 2010 е отвратителна за феновете на ЦСКА. Първо в местно издание се публикуват материали и снимки колко опасен е стадион "Българска армия". След това се посочва, че ръководството е изгонило вратаря Даниел Беконо за неуточнени "дисциплинарни нарушения".

За капак на всичко феновете на тима нахлуват на стадиона в Мездра по време на мача с местния Локомотив. Домакините не са наели охрана и са санкционирани за един двубой, докато ЦСКА ги наказаха за три мача и служебна загуба.

Следващата изцепка впечатлила автора е случката с Орлин Орлинов и ТВ риалити звезда (според изданието), която е отвлечена и изнасилена.

Освен ЦСКА, в класацията са предимно английски отбори, като на първо място е тимът на Портсмут. Другите отбори попаднали в класацията са: Лутън, Борнемут, Родъръм, Норич Виктория, Лийдс, Рексъм, цялата индонезийска лига, скандала с уредени мачове в Италия, който е разделен на две части - Калчополи и скорошните арести на лица като Джузепе Синьори.

Водещи