Галерия "Капана" - новата перла на Пловдив 15.07 | 15:14

Благодаря за прекрасната работа. Тази галерия е най-голямата в Пловдив към момента - 1000 кв. м", посочи кметът Иван Тотев по време на откриването на новата галерия

От iNews.bg

"Една перла, с която да се гордеем". Така местната администрация в Пловдив описа новото галерийно пространство под тепетата - "Капана". Галерия "Капана" е преобразеният бивш Детмаг "Снежанка", чието преустройство продължи около 100-ина дни.

"Благодаря за прекрасната работа. Тази галерия е най-голямата в Пловдив към момента - 1000 кв. м", посочи кметът Иван Тотев по време на откриването на новата галерия. Той припомни и 20-годишната сага за града, която окончателно се решава чрез откриването на галерия "Капана" - тази с подялбата на бившия Детмаг "Снежанка". По думите не е случайно и името на новото галерийно пространство. Идеята е то да се свърже със зоната отсреща - квартал "Капана", който чрез галерията се разширява.

Директорът на Градската художествена галерия Красимир Линков също благодари за добре свършената работа. Той припомни, че галерията се открива днес с изложба. В нея са подредени над 110 картини живопис, които са част от фонда на местната администрация.

Припомняме, че първа копка на обекта бе направена на 18 февруари тази година.

Водещи

Най-четени