Арестуваха фенове на Ботев в Македония 29.06 | 12:11

По-късно ги пуснаха, но властите твърдят, че е за графити

От iNews.bg

Автобус с фенове на Ботев Пловдив е задържан край Куманово от македонската полиция. Групата, която пътува за мача на "жълто-черните” с Партизани в Тирана, не може да продължи вече 3 часа, пише вестник "Марица”. Пловдивчани са се свързали с депутата от Патриотичния фронт Славчо Атанасов, който им е осигурил връзка с българските консулства в Скопие и Битоля, предаде Sporta.bg.

Дипломатите ни вече пътуват към мястото на инцидента. Според версията на феновете автобусът е спрян заради плакати с патриотични надписи и развети български знамена.

От македонските власти обаче твърдят, че запалянковците са слезли от рейса да рисуват графити с елементи на свастики. 

По-късно стана ясно, че македонските власти са пуснали автобуса с фенове на ФК Ботев Пловдив, съобщи Марица.бг. Според информацията от запис на камера на бензиностанция се вижда как пловдивчанин рисува графити с елементи на свастики. Това е и причината макенодската полиция да задържи рейса повече от три часа. На място е пристигнал консулът на Битоля да се запознае със случая.

Младежът, който е извършил нарушението, ее трябвало да плати доста голяма глоба. Понеже той нямал толкова пари в себе си, другите фенове му събрали сумата.

Полицейски ескорт ще придружи автобуса до Тирана, където от 18 часа ще се играе мача на Ботев с Партизани от първия предварителен кръг на Лига Европа

Водещи

Най-четени