Баба на 106 е Facebook маниак! 24.01 | 11:37

Дамата е най-възрастната потребителка на социалната мрежа

От Теодора Кокаланова

Баба на 106 години е най-възрастната потребителка на Facebook, пише в. Daily Express. Поздравления от всички краища на света обсипаха стената на Едит Кирхмайер по случай 106-ия й рожден ден. Когато за първи път американката прави своя профил във Facebook тя не успява да регистрира рождената си дата-1908 г.

"Баба Facebook" днес може да се похвали над 47 000 приятели в социалната мрежа, а фенската й страница наброява внушителните 12 000 харесвания.

Тя е и най-възрастният правоспособен шофьор в Калифорния, както и най-старият жив висшист от Чикагския университет. Мисията заради която Кирхмайер създава своя профил е да популяризира дейността на благотворителното дружество "Директ Рилийф", за което полага доброволен труд от 40 години.

"Целта ми беше хората да опознаят по-добре любимата ми благотворителна организация. Дори не съм си представяла, че ще събера 105 000 харесвания за дружеството, но успях", споделя столетницата.

Снимката на Едит с нови пантофи - подарък за 106-ия рожден ден от производителите на обувни принадлежности "Декърс", е събрала над 3100 харесвания във Facebook.

Впечатляващата столетница, на която новите технологии не са чужди, разказва по детски, че се е почувствала "като отвързана", когато близките са й подарили компютър, принтер и цифров фотоапарат за 95-ия й рожден ден.

За Коледа Едит Кирхмайер е получила iPad Mini, който използва, за да изпраща имейли, да реди пасианси и да сърфира в интернет, уточнява БТА.

Бившата социална работничка Едит Кирхмайер е майка на две деца и баба на 17 внуци. 

Водещи

Най-четени