Страх обхваща Македония! Терористи готвят отмъщение за Куманово 08.06 | 12:37

В МВР било получено предупреждения, че ще има масови отвличания

От Филипа Тодева

Терористични групировки готвят отмъщение срещу Македония. По информация на вестник "Вечер" се очакват нападения и отвличания на ръководните кадри на македонското вътрешно министерство.

Източниците на вестника са посочили, че в службите за сигурност са получили предупредително писмо, в което се твърди, че терористите са свързани с албанците, които извършиха атентата в Куманово.

Смята се, че може да започнат да отвличат и шефове в МВР, за да ги разменят за престъпници, които вече са в ареста. Писмото също така предупреждава, че трябва да се вземат засилени мерки за сигурност в полицейските управления из Македония. От МВР са уточнили, че това вече е направено.

Атентатът в Куманово взе осем жертви от македонската полиция, 37 бяха ранени. В акцията на силите за сигурност бяха убити десет терористи, които след това бяха погребани с отличия в Косово. 30 членове на групата бяха задържани.

Последните разкрития на разследващите показаха, че албанците са подготвяли терористичен акт и срещу полицейската служба в Гошинце. Данните, получени от Интерпол, показаха, че 21 от членовете на групата са били съдени за 104 различни престъпления, сред които убийства, отвличания, насилие, грабежи.

Водещи

Най-четени