Балът в бяло събра 2000 души 22.05 | 08:42

Партито, организирано от Метрополис, продължи от залез до изгрев

От Олга Андреева

В събота вечер някои ходеха из музеите и галериите, а други се потопиха в приказната атмосфера на пролетния Бал в бяло.

Над 2000 души взеха участие в четвъртото издание на музикалното събитие - най-силното парти от поредицата на Метрополис.

Бели сфери с диаметър над 6 метра, кубични и цилиндрични декорации, ангели от рециклирани материали, ята бели птици, стотици квадратни метри платове и светлинна феерия създадоха най-мащабната декорация на Бал в бяло до момента, съобщиха организаторите.

Тя бе допълнена от зрелищна 3D проекция на сцената от D-Alien и красиви танцьорки, облечени във фигурални костюми, специално създадени за събитието от стилиста Искрен Лозанов. Над 90% от хората в залата бяха спазили дрескода на събитието.

Вечерта откриха по традиция Metropolis DJs, а само час след тях на сцената се качи първата чуждестранна гостенка – кралицата на техното Ида Енгеберг. Тя разгорещи атмосферата с почти двучасов дийп-хаус и тек-хаус сет, който кулминира в оригинала на "I Feel Love" на наскоро починалата диско икона Дона Съмър.

Ида не крие вдъхновението си от диско музиката и не случайно приключи първото си участие у нас с емблематичното парче.

След Ида зад пулта застана и самият Стив Лоулър Steve Lawler, който продължи вечерта в характерния си стил – с почти 4-часов сет от танцувален трайбъл и тек-хаус, който стига до техно в най-модерното му звучене.

Вечерта завърши със сетове на Roboloco-вците Мис Лидия и DJ Smurf, а DJ Steven качи партито в категория "свръхтежка”.

Водещи

Най-четени