Бербатов с победен гол в първия ден на 2014г. 01.01 | 19:17

Фулъм се измъкна от зоната на изпадащите след 2:1 над Уест Хям

От Краси Киров

Димитър Бербатов се превърна в герой за своя отбор Фулъм след като донесе победата с 2:1 в двубоя с Уест Хям.

Лондонското дерби от 20-ия кръг на Висшата лига бе много важно за двата отбора. Фулъм и Уест Хям се намираха в зоната на изпадащите преди този мач.

С тази победа "котиджърс" се откъснаха малко напред и вече има 19 точки на 16-то място в класирането. Фулъм е с две точки над зоната на изпадащите, където са Кристъл Палас (17 точки), Уест Хям (15) и Съндърланд (14).

Срещата започна много неприятно за домакините от Фулъм, които имат най-слабата защита в Англия от началото на първенството.

Още в седмата минута Мохамед Диаме се разписа за "чуковете" след като овладя топката в наказателното поле и стреля за 0:1. В тези минути гостите предложиха по-силна игра, а и защитата на Фулъм правеше много грешки. Все пак домакините намериха сили да отвърнат на удара и Стив Сидуел бе точен с глава след центриране от корнер.

Най-важният момент в мача дойде в последните минути на полувремето. Тогава капитанът на Уест Хям Кевин Нолан извърши голяма глупост като фаулира и удари футболист на Фулъм, и получи червен картон.

Това подейства много стимулиращо на домакините, които натиснаха своя съперник от началото на втората част. След няколко големи пропуска се стигна до 66-та минута, когато атака на Качаниклич стигна до Скот Паркър, който намери Бербатов близо до вратата и българина с прецизен удар донесе победата на домакините.

До края Фулъм можеше да направи победата си по-изразителна, докато Уест Хям впечатли само в началните минути на мача.

Водещи

Най-четени