"24 часа" и "Труд" с нов собственик 09.01 | 15:52

"Инвестбанк" е новият собственик на издателя на вестниците "Вестникарска група България"

От Кремена Бедерева

"Инвестбанк" е новият собственик на издателя на вестниците "24 часа" и "Труд" "Вестникарска група България". Това става ясно от документи в Търговския регистър. Сделката по промяната на собствеността е станала факт на 21 декември миналата година.

Проверка на Econ.bg в началото на декември показа, че през март миналата година "Медийна група България холдинг" е сключила договор за кредит от 25 млн. евро с "Уникредит Булбанк". Оставащата просрочена главница от 10 млн. евро на 22 ноември миналата година беше прехвърлена.

10 милиона от тях са кредитът, който "Уникредит Булбанк” е отпуснала на "Медийна група България-холдинг” ООД, а останалите пет милиона евро са кредитът, който банката е отпуснала на "Комерс Контакт 2010” ЕООД.

След прехвърлянето финансовата институция на Петя Славова получава сградата на бул. "Цариградско шосе" в София, в която са разположени редакциите на "24 часа", "Труд" и "168 часа", производствени халета, тавански помещения, мезонети в София и др.

След последните промени за изпълнителен директор "Вестникарска група България” ООД, "168 часа” ЕООД, "Издателство за списания Медия” ЕООД, "Агенция стрела” ЕООД, "Печатница София” ЕООД, "Сант” ЕООД и "Аудиофон България” ЕООД, както и върху акциите в "Медиа Холдинг” АД беше назначена Венелина Гочева.

Решението беше взето на 19 ноември миналата година.

Водещи

Най-четени