„Активни потребители“: 6 майонези се правят без яйца 13.06 | 08:40
Голяма част от Е-тата в нея са причиняват алергии, смята д-р Байкова

Шест марки майонеза от общо 16, предлагани в търговската мрежа, се правят без яйца. При 9 проби пък е регистрирано водно съдържание над 60% и наличие на въглехидрати над 20% при 4 продукта, показва изследване на Асоциация "Активни потребители".
"Най-много ни стресира рецептата, която в България се използва за майонеза”, заяви д-р Сергей Иванов пред Нова ТВ. "Оказа се, че в нашата има много други компоненти, като Гума гуар, гума ксантан, различни консерванти, оцветители и огромно количество въглехидрати”, обясни д-р Иванов. В американския стандарт за майонеза например нямало никакви въглехидрати.
"Тук има само калории и нищожна хранителна плътност”, заяви д-р Байкова. По думите ѝ голяма част от Е-тата в майонезата са алергени.
В България няма изискване и стандарт какво трябва да съдържа майонезата, каза пред БиТиВи пък Богомил Николов от "Активни потребители”. Имахме подозрение, че олиото се заменя с по-евтина мазнина, но тези опасния не се потвърдиха, обяви още той.
Водещи
-
Костадинов: Когато "Възраждане" получи властта, ще извади България от еврозоната
Протестите ни ще продължат и след 8-и юли, увери той
06.07 | 18:00
-
Далай Лама навърши 90 години
Хиляди последователи отбелязаха юбилея на духовния водач в подножието на Хималаите
06.07 | 17:40
Най-четени
-
Напусналият ПП Димитър Шалъфов описа поетапно корупциония скандал
Преди дни общинският съветник заедно с още трима свои колеги обвиниха партията в корупционни...
06.07 | 10:00
-
Рая Назарян: Опозицията се превърна във фабрика за неуспешни вотове
Това правителство преследва много упорито всички заложени цели, заяви тя
06.07 | 13:20