„Активни потребители“: 6 майонези се правят без яйца 13.06 | 08:40
Голяма част от Е-тата в нея са причиняват алергии, смята д-р Байкова
Шест марки майонеза от общо 16, предлагани в търговската мрежа, се правят без яйца. При 9 проби пък е регистрирано водно съдържание над 60% и наличие на въглехидрати над 20% при 4 продукта, показва изследване на Асоциация "Активни потребители".
"Най-много ни стресира рецептата, която в България се използва за майонеза”, заяви д-р Сергей Иванов пред Нова ТВ. "Оказа се, че в нашата има много други компоненти, като Гума гуар, гума ксантан, различни консерванти, оцветители и огромно количество въглехидрати”, обясни д-р Иванов. В американския стандарт за майонеза например нямало никакви въглехидрати.
"Тук има само калории и нищожна хранителна плътност”, заяви д-р Байкова. По думите ѝ голяма част от Е-тата в майонезата са алергени.
В България няма изискване и стандарт какво трябва да съдържа майонезата, каза пред БиТиВи пък Богомил Николов от "Активни потребители”. Имахме подозрение, че олиото се заменя с по-евтина мазнина, но тези опасния не се потвърдиха, обяви още той.
Водещи
-
Божанков потвърди за стрелбата
Синът ми е в шок, леля му, която е годинка по-голяма от него, е вече добре - ранена в пръста...
12.05 | 18:01
-
Детето на Божанков гръмна с пистолет по друго хлапе на парти в Арбанаси
Улучено е в крака и е откарано в болница
12.05 | 17:40
Най-четени
-
СДВР блокира новата схема на движение в центъра на София
Новото движение и паркиране в центъра на София не е узаконено и съгласувано с нас
12.05 | 12:18
-
До обяд - слънце, а после дъжд с гръмотевици
Над Черноморието ще има значителна облачност, следобед - валежи
12.05 | 10:00