"Благоевград БТ" разпределя над 31 млн. лева дивиденти 21.06 | 17:53

24 млн. лева от планираните дивиденти идват от неразпределени печалби от минали години

От Деляна Петкова

По време на общото събрание на "Благоевград БТ" акционерите са разгледали въпросите за разпределението на печалбата от миналата година, става ясно от съобщение на компанията до Българската фондова борса.

Дружеството ще разпредели общо 31.1 млн. лева дивиденти, като 24.05 млн. от тях са от натрупани печалби през минали години. Брутният дивидент за акция от "Благоевград БТ" възлиза на 11.53 лева.

Печалбата за 2010 година ще бъде разпределена както следва – 10% за фонд Резервен, 80% - за държавния бюджет през 2011 година, а останалата част ще бъде отнесена към "Неразпределена печалба от минали години", допълват от компанията.

Правото да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-ят ден след деня на общото събрание, или към 04 юли. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 30 юни.

Тази информация обаче не доведе до значителен ръст на търговията с ценни книжа на компанията. Днес (21 юни) на пода на БФБ-София бяха изтъргувани общо около хиляда акции на компанията.

Средната достигната цена е 53.037 лева, което представлява ръст от 6.18% спрямо цената на затваряне в понеделник.

* Не е препоръка за инвестиционно решение.

Водещи

Най-четени