„Булгаргаз“ и ЕСО с нови шефове 14.12 | 09:43

Търси се изпълнителен директор за БЕХ

От Десислава Маданска

Електроенергийният системен оператор вече е с нов шеф. Това е досегашният изпълнителен директор на "Булгаргаз" Шишман Чаушев. Неговият пост ще бъде поет Дафинка Янкова, която до момента бе шеф на борда на компанията и завеждащ одита на Български енергиен холдинг (БЕХ).

Чаушев бе назначен за изпълнителен директор на газовата компания на 1 ноември. Дотогава той оглавяваше НАП-Видин. Той смени досегашният шеф на холдинга Димитър Гогов, който бе освободен на 31 октомври.

Шефът на Електроенергийния системен оператор Валентин Колев каза, че вече бившият шеф на БЕХ Боян Боев му е съобщил, че го освобождават, но ще продължи да изпълнява длъжността до вписването на новия шеф, информира в. "24 часа".

Новият изпълнителен директор на НЕК Йордан Желев бе вписан в търговския регистър преди около седмица. В сряда стана ясно, че досегашният шеф на БЕХ Боян Боев поема Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на мястото на подалата оставка Анжела Тонева. Все още не е ясно кой ще оглави енергийния холдинг, като по непотвърдена информация това може да е Иван Йончев.

Водещи

Най-четени