„Булгартрансгаз“ с нов изпълнителен директор 10.04 | 14:40

Промяната се налага, тъй като досегашният шеф на дружеството стана служебен министър на енергетиката

От iNews

Управителният съвет на "Булгартрансгаз" ЕАД избра Кирил Равначки за изпълнителен директор на газопреносния оператор. Решението е одобрено от Надзорния съвет на дружеството на 9 април.

Промяната се наложи, след като досегашният шеф на дружеството Владимир Малинов стана служебен министър на енергетиката в кабинета "Главчев".

В периода от 2019 г. до началото на 2023-та Равначки е изпълнителен директор на "Газов Хъб Балкан" ЕАД. До декември 2023 г. той е член на общото събрание на Европейската асоциация на енергийните борси в Европа. Представител е на България в управителния координационен съвет на общата платформа за покупка на природен газ, създадена в края на 2022 г. от Европейската комисия. От февруари 2023 г. Равначки е член на Управителния съвет на "Булгартрансгаз" ЕАД. От 2012 до 2018 г. работи в газопреносния оператор като специалист в отдел "Финанси", както и като директор на управление "Анализи и международна дейност". Завършил е специалности "Икономика" и "Бизнес администрация" в Американския университет в България.

Документите за вписване на променените обстоятелства в дружеството са подадени в Търговския регистър и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенцията по вписванията.

 

Водещи

Най-четени