"Булсатком": Офертата на bTV е с минимална разлика 16.01 | 18:23

Операторът спира публичните изявления до приключването на преговорите с bTV

От Диана Цветкова

"Офертата от страна на bTV наистина е различна от предишната им, но с много малко, дори може да се каже, че е почти същата."

Това заявява ръководителят на маркетинг отдела на оператора Младенка Джалова, в съобщение до медиите.

От компанията посочват, че въпреки малката разлика офертата на bTV Media Group ще бъде обсъдена, а след това ще бъде взето крайно решение дали да бъде приета, при какви условия и варианти.

"От страна на "Булсатком" спират публичните изявления до приключването на новия кръг от преговори, тъй като считат, че предложеният от bTV стил е в разрез с добрата бизнес етика и уронва доверието на потребителите", посочват от оператора.

Изявлението идва няколко часа, след като bTV Media Group съобщи, че е изпратил нова оферта за продължаване на договора с "Булсатком", която е с "възможно най-добрите ценови условия", с отстъпки и преференциални условия.

Срокът на новото предложение е до 21 януари.

По-рано двете страни имаха друг повод за кръстосване на шпаги. След като bTV заяви, че има задължения към "Музикаутор", защото контрагенти на медията са забавили плащанията си, от "Булсатком" извадиха платежни нареждания, за да докажат, че нямат просрочени плащания.

Двете компании са "на нож" от края на миналата година, когато bTV обяви, че спира сигнала си за мрежата на сателитния оператор, след като той не прие условията за продължаване на договора от страна на медийната група. Последваха обвинения в укриване на абонати и извиване на ръце от двете страни.

Водещи

Най-четени