"Булсатком" иска да пусне bTV, докато текат преговорите 21.01 | 13:02

Двете страни още не са подписали договор, но преговорите продължават

От Диана Цветкова

"Булсатком" предложи да пусне bTV в мрежата си, докато текат преговорите по подписването на договора за излъчване на каналите от bTV Media Group.

Двете страни все още не са постигнали споразумение по условията, но от оператора посочват, че това ще е в интерес на зрителите.

"За да се избегне генерирането на дълготрайни негативни ефекти върху пазарните позиции на bTV Медия груп ЕАД и Булсатком АД, но най-вече ефекта за потребителите, които за наше огромно съжаление са основен потърпевш от спора, Ви предлагаме, при Ваше изрично писмено съгласие, Булсатком АД да възстанови сигнала на ефирната телевизия bTV в мрежата си, a преговорният процес за пакета програми да продължи", се посочва в писмо, изпратено до медийната група.

От петък насам текат интензивни преговори между двете страни, като до момента са разменени по две оферти от страна на двете компании, посочват от "Булсатком".

Последното си предложение цифровият оператор е изпратил тази сутрин.

bTV Media Group изпрати нова оферта за разпространение на каналите си в мрежата на "Булсатком" в средата на миналата седмица. От медийната група посочиха, че предложението е с промоционални и по-ниски цени за излъчване, като от тогава между двете страни текат преговори.

Водещи

Най-четени