"Български пощи" няма да се приватизират, увери Папазов 28.09 | 11:08

Работи се по формиране на програма за реформи в дружеството

От Филипа Тодева

"Български пощи" няма да се приватизират. При поява на потенциален инвеститор, който да доведе до повече услуги в "Български пощи", ние следва да започнем разговори, но де факто такъв до днес няма, така че такива разговори не са водени". Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в ефира на TV7.

От самото начало на мандата му се работи по формиране на програма за реформи в "Български пощи", която планира включване на нови услуги, подобряване дейността на дружеството и създаване на материални стимули за служителите, увери Папазов.

За пример той даде възможността в пощите в по-малките градове да се предлагат книги и пособия за училище, като 24% от печалбата ще остава за пощите, а 9% от тях отиват директно за пощенските служители, които ще изпълняват тази услуга.

Заради въвеждането на Универсалната пощенска услуга през 2011 г. е утвърдена методика, за която трябва да се плати компенсация на "Български пощи".

Тази методика е утвърдена от Европейската комисия и възлиза на 12,75 млн. лв. В бюджета на министерството в началото на мандата е имало едва 2 млн. лева.

На "Български пощи" до момента не е бил изплатен нито лев компенсации, но след ревизия на вътрешния бюджет на министерството са били намерени 6,5 милиона лева резерв, които са дадени на дружеството.


 

Водещи

Най-четени