"Газпром" с бензиностанция у нас 04.07 | 09:25

Компанията предвижда да изгради 40 обекта само през тази година

От Десислава Маданска

Руският енергиен гигант "Газпром" е открил нова бензиностанция на пътя София – Гърция. Това е първият обект от веригата, която компанията смята да реализира в страната ни, информира vsekiden.com.

Първият обект се намира на 4-тия километър след изхода на Благоевград в посока Кулата на международния път Е79.

Намеренията на енергийния гигант били да построи 40 бензиностанции у нас само за тази година. Целта е към края на 2015 г. веригата да разполага с 80 обекта в страната.

Навлизането на бензиностанциите "Газпром" у нас става през дъщерното дружество на "Газпром нефт" - сръбската "Нафтена индустрия Сърбия" (NIS). Българското дружество пък е "НИС Петрол".

Бензиностанциите "Газпром" ще имат магазин, ресторант и кафе зона. Клиентите ще ползват и безплатен безжичен интернет. Обектите ще са разположени по протежение на национални и международни пътища и в големите градове.

Според запознати компанията иска да строи и на новата отсечка на магистрала "Тракия". До момента са издадени 10 разрешителни за изграждането на бензиностанции на 170-километровия участък от Стара Загора до Карнобат на аутобана, където в момента няма нито една.  

Водещи

Най-четени