"Евроинс" ще управлява застрахователния бизнес на "Кю Би И" в България и Румъния 04.12 | 09:59

"Кю Би И" в България и Румъния предлага основно застраховки Имущество и Отговорности

От Елица Елефтерова

Международната застрахователна група "Кю Би И" e подписала споразумение с "Евроинс Иншурънс Груп" ("Евроинс") за прехвърляне на застрахователния бизнес в България и Румъния.

Сключените застрахователни полици на "Кю Би И" на тези пазари ще бъдат прехвърлени към "Евроинс" АД след получаване на съответните регулаторни одобрения.

"Кю Би И" в България и Румъния предлага основно застраховки Имущество и Отговорности. Компанията в България освен това е лидер в Туристическите застраховки.

"Кю Би И" ще продължи да подкрепя българския и румънския застрахователен пазар, като предоставя презастраховане на клиентите на "Евроинс" АД. Двете компании ще работят съвместно, за да осигурят плавно прехвърляне на бизнеса.

По повод сделката, главният изпълнителен директор на "Кю Би И" Европейски Операции Ричард Прайс посочи, че решението за прехвърляне на застрахователния бизнес в България и Румъния е в резултат на стратегически пазарен анализ.

"Споразумението ни с "Евроинс" АД, един от водещите застрахователи и на двата пазара, е гаранция, че както брокерите, така и нашите клиенти ще запазят директния си достъп до местен застраховател. Също така, на нашите служители ще бъдат предоставени нови възможности за кариерно развитие с присъединяването им към екипа на "Евроинс" АД", посочва Прайс.

Повече за прехвърлянето четете в Insmarket.bg.

Водещи

Най-четени