„Най-добър старт за всяко дете“ е най-устойчивата дарителска програма за 2015 г. 20.11 | 15:19

Стратегическото партньорство на Пощенска банка и УНИЦЕФ България стартира преди две години

От iNews.bg

Стратегическото партньорство на Пощенска банка и УНИЦЕФ България "Най-добър старт за всяко дете" получи престижна награда в категорията "Най-устойчива дарителска програма".  Финансовата институция и Детският фонд на ООН приеха високото отличие на десетите юбилейни награди на Български дарителски форум (БДФ) в присъствието на Президента на Република България. Конкурсът на БДФ традиционно отличава компаниите, които устойчиво, иновативно и прозрачно подкрепят значими за обществото каузи.

"Вярваме, че всяко дете заслужава най-доброто начало на собствената си приказка. Затова бихме определили партньорството си с УНИЦЕФ като една от най-успешните инвестиции в устойчиво развитие в България. С него оказваме подкрепа на най-важните първи стъпки от развитието на бъдещото поколение. Този проект ангажира целия ни екип и всички ние го приемаме като наша лична кауза", заявиха от финансовата институция.

Наградата "Най-устойчива дарителска програма" има за цел да отличи кампанията, която е допринесла за решаването на актуален обществен проблем с видими и измерими резултати, и е разширила мащаба си не само като финансови параметри, но и като концепция и въздействие върху целевите групи.

 

"Инвестицията в ранното детство е най-бързо възвръщаемата инвестиция, която всеки човек, всяка компания и всяка държава могат да направят в името на децата си и на обществото", споделят от УНИЦЕФ България.

 

Индикаторите за прогрес на програма "Най-добър старт за всяко дете" са много. Основна цел на дългосрочното партньорство между Пощенска банка и УНИЦЕФ България е набирането  на средства за създаване на мрежа от "Центрове за майчино и детско здраве" в страната,  в подкрепа на бременни жени и родители на деца до 3 г. възраст. Целта на центровете е да предлагат безплатни домашни посещения и консултации от медицински сестри в периода, когато децата и техните родители са най-уязвими и имат най-голяма нужда от подкрепа.

 

Стратегическото партньорство на Пощенска банка и УНИЦЕФ България стартира преди две години, като финансовата институция инвестира много средства и ангажира ключови свои служители в разработването и внедряването на платформа за дарения през всички канали на банката – чрез банкомат, на каса и чрез електронно банкиране. Към днешна дата това е една доказано успешна инвестиция, като набраната сума от дарения е над 620 000 лв. Благодарение на тях беше открит втори Център за майчино и детско здраве в гр. Сливен, който заедно с центъра в Шумен е генерирал над 18 000 домашни посещения, 19 000 консултации на бременни жени и родители на деца на възраст до 3 години, като е оказано съдействие на над 5 300 семейства в двете области. Предстои откриването и на нов център в гр. Монтана през януари 2016 г. В дългосрочен план Пощенска банка и УНИЦЕФ се стремят да наложат модела на консултации и домашни посещения на патронажните медицински сестри на национално ниво. 

Най-четени