„Напоителни системи“: Охрана за язовирите ще има 03.02 | 16:54

Предишните управляващи сключвали договори с фирми без правно основание

От Десислава Маданска

Язовирите, които се стопанисват от министерство на земеделието и храните и "Напоителни системи” ЕАД няма да останат без охрана. Дружеството ще продължи да стопанисва язовирите в страната като се грижи не само за тяхното добро състояние, но и за защитата на населението в прилежащите им територии, заяви пред изпълнителният директор на "Напоителни системи” ЕАД Димитър Методиев.

Той съобщи, че през миналата година дружеството е придобило лиценз за охранителна дейност и е в състояние да извършва такъв тип дейност, защото неговите специалисти най-добре познават поддържаните от тях съоръжения.

"При нужда ще създадем необходимата организация за целта. В последните няколко месеца дружеството подготви и план за извършване на охранителна дейност от нейните служители. Подготвени са графици и всички останали необходими действия за успешното извършване на охраната, ако се наложи”, поясни изпълнителният директор.

Относно сумите, за които охранителните фирми твърдят, че МЗХ "Напоителни системи” ЕАД им дължи, Методиев коментира, че всички претенции за финансови вземания се предявяват по надлежния ред.

Той припомни, че до тази ситуация се е стигнало след действията на предишното ръководство на МЗХ и "Напоителни системи” ЕАД.

"Дружеството е извършвало плащането без никакво правно основание въз основа само на една заповед”, уточни той.

Водещи

Най-четени