"Пазарна революция: как идеите на Айн Ранд могат да сложат край на голямата държава" 07.11 | 20:35

Една лекция на д-р Ярон Брук за свободния пазар и ограничаването на държавата

От Лазар Тодоров

На 7 ноември 2013 в София – Grand Hotel Sofia ще се проведе лекция на тема "Пазарната революция: как идеите на Айн Ранд могат да сложат край на голямата държава". Лекцията ще се води от президента и изпълнителен директор на Института Айн Ранд д-р Ярон Брук.

Лекцията на д-р Ярон Брук е базирана на книгата му Free Market Revolution, на която той е съавтор заедно с Дон Уоткинс от Института Айн Ранд.

Мнението, че бизнесът е алчен и порочен, докато политиците са изпълнени с добродетели и добри намерения, вирее активно сред обществото. Лекцията ще търси отговор на въпроса: Възможно ли е държавата да бъде ограничена?

Благата са богатство, но то не възниква заради алтруизма на бизнеса, а заради желанието му да пусне качествен продукт на пазара и да реализира печалба.

Лекцията ще продължи около час. След нея ще бъде отделено време за дискусии, в които всеки ще може да зададе въпросите си и да изкаже мнение и позиция относно битката между "голямата държава" с "пазара".

Д-р Ярон Брук e предприемач, философ и академичен преподавател. Той е и колумнист на Forbes. Негови статии са публикувани и в Wall Street Journal, USA Today, Business Daily и други авторитетни издания.

Още за събитието може да разберете на страницата му във Facebook.

 

Водещи

Най-четени