„Топлофикация“ пусна списъци с обезщетенията на столичани 28.02 | 20:06

Компенсации за аварията ще получат 104 224 клиенти на дружеството в София

От iNews.bg

Съобщенията за обезщетения, които ще получат 104 224 клиенти в засегнатите от аварията през февруари в топлорайон "София Изток" сгради вече са разлепени във всички 5051 абонатни станции, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

"Във всяка сграда обезщетенията ще бъдат различни и ще се изчисляват съобразно броя дни без топлоподаване или с влошено такова. Не се налага да се подават никакви жалби, молби или заявления за обезщетения", препоръчва компанията.

В известията клиентите ще видят количествата приспадната топлоенергия и сумите за обезщетение в месечните съобщения за февруари, които ще получат след 15 март. Обезщетението за абонатите ще бъде изчислена на базата на съответния дял на клиента от общото потребление в абонатната станция.

В случай че съобщенията, разлепени във входовете, бъдат скъсани или изчезнат, потребителите могат да се свържат с техника, обслужващ съответната абонатна станция, за да им бъде предоставено ново копие на съобщението, уточняват от "Топлофикация".  

Припомняме, че в разгара на зимата и при десетки градуси под нулата поредица от аварии на топлопреносната мрежа на "Топлофикация-София" оставиха много столични квартали без парно и топла вода. На някои софиянци им се наложи да мръзнат и да се отопляват на ток между два и пет дни, за което общинското дружество-монополист обеща обезщетения. Парите обаче няма да се плащат на ръка на домакинствата, а ще бъдат приспаднати от следващи месечни сметки.

Водещи

Най-четени