1 млн. лв. за необзаведен апартамент в центъра на София 07.08 | 10:15

Купувачът е българин

От Десислава Маданска

Българин плати 1 млн. лв. за апартамент в центъра на София. Това е и най-скъпо продаденото жилище във вътрешността на страната, информира в. "Стандарт".

Площта на луксозния имот е 320 квадрата и представлява два съединени апартамента. Намира се в сграда, ремонтиран е, но в цената не е включено никакво обзавеждане.

1,8 млн. лв. пък е броил руснак за най-скъпо продадения имот в страната от началото на годината.

Става въпрос за къща в Созопол, която се намира на метри от плажа. Частната резиденция е построена преди около три години и е с площ от 420 квадрата. Към нея има и двор от 1,2 декара.

В жилището освен луксозни спални, дневни, кухни и сервизни помещения има и мини спа център и фитнес. В двора има външен басейн с гледка към морето. Почти на брега пък е разположено барбекюто.

Жилището е изпълнено изключително луксозно, напълно обзаведено е, разполага и с три гаража.

Според брокери руснаците са основните купувачи на ваканционни имоти у нас. За разлика от англичаните те търсят апартаменти или къщи за собствени нужди. Голяма част от тях дори не се възползват от възможността имотите им да бъдат отдавани под наем, когато те не ги ползват. Основно руснаците се насочват към морските курорти.

Жилищата в планинските курорти пък са предпочитани от българите заради по-ниските им цени. Все повече нашенци търсят собствен имот край пистите, за да може да им е по-удобно, когато решат да карат ски.

Водещи

Най-четени