10 професии, които ще ви направят щастливи и богати 11.08 | 20:53

Проучване твърди, че можете да имате всичко

От Велина Дерилова

Повечето хора считат, че удовлетворяваща кариера и добро заплащане са взаимно изключващи се понятия. Онлайн професионалната платформа Career Bliss обаче наскоро откри, че двете могат да вървят ръка за ръка.

След анализ на независими проучвания на повече от 25 000 компании между 2013-а и 2015-а година Career Bliss създаде списък с професиите, които могат да ни направят богати и щастливи, предаде Business Insider.

Рецензиите са на служители от всички краища на Америка, които оценяват 10 фактора, влияещи на професионалното щастие по петобална система. Те са: отношения на работещия с работодател и колеги, условия на работното място, ресурси, възнаграждение, възможности за развитие, култура на компанията, репутация, ежедневни задължения и контрол върху извършваните дейности. 

1550016

В топ 10 на най-щастливите и добре платени професии са:

1. Вицепрезидент продажби 

2. Вицепрезидент операции

3. Главен технически ръководител

4. Директор глобални услуги

5. Старши вицепрезидент инженерство

6. Старши вицепрезидент разработване на продукти

7. Директор бизнес отдел

8. Директор маркетинг

9. Шеф доставки

10. Главен директор софтуерно инженерство

Според изпълнителния директор на Career Bliss Хайди Колидж често хората се задоволяват с каквато и да е работа въпреки че има кариери, изискващи по-големи усилия, които обаче в последствие са възнаградени. Според Колидж допълнителната работа ще възнагради както кариерата ви така и банковата ви сметка. 

Водещи

Най-четени