1000 лв., за да станеш шофьор наесен? 21.08 | 10:38

Всичко зависи от пазара на горивата, обясняват от бранша

От Ралица Стоянова

Цената на шофьорските курсове може да се увеличи от есента до 1000 лева, прогнозира председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев пред "България он еър".

Всичко зависи от пазара на горивата през идните месеци. "Истината е, че цената на качествените курсове не е променяна повече от година. За този период поскъпнаха и горивата, и застраховките, и маслата за автомобилите, така че редно е да се помисли за увеличение и на тази услуга", смята Георгиев.

От Съюза на преподавателите по автомото подготовка пък твърдят, че без много шум таксата вече е била увеличена още преди месец със 150 лева и в момента е между 900 и 940 лева.

Председателят на организацията Йонко Иванов подобно на колегите си от Асоциацията за квалификация на автомобилистите също е на мнение, че заради поскъпването на горивата до месеци таксата може и да надхвърли 1000 лева.

"Лошото е, че никой не обръща внимание на фалшивите фирми, които са на пазара. Предполагам, че в началото на септември ни предстои серия разговори с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на които отново ще искаме заедно с данъчните да бъдат проверявани тези фирми", каза Иванов, цитиран от Агенция "Фокус".

 

Водещи

Най-четени